Nyíregyháza

2023.07.09. 15:32

Súlyosan sérült a lezuhant ejtőernyős

A helyszínről egy 40 év körüli férfit súlyos-életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba – mondta lapunknak az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat.

Fotó: Dodó Ferenc

Minden hétvégén ugranak

Lapunk megkereste Horváth Pétert, a Tréner Kft. vezetőjét, aki elmondta: hallott a balesetről, de a részletekkel nincs tisztában, ugyanis ők „csak” a légteret, illetve a repteret biztosítják az ugrásokhoz, és Jánkfalvi Csabához továbbított bennünket.
A Nyírségi Ejtőernyős Klub elnöke azonban, mivel még ők maguk is vizsgálják a baleset körülményeit, nem kívánt részletekbe bocsátkozni.
- A tavasztól őszig tartó időszakban szinte minden hétvégén ugranak az ejtőernyősök - tette hozzá Horváth Péter.
Nem hivatalos értesülés szerint a guruló és a kifutó melletti füves területre zuhant, a hangárok közelében. Nevét nem vállaló forrásunk úgy tájékoztatott, hogy a szerencsétlenül járt sportoló miskolci lakos, és ez volt a második ugrása, nem számított rutinosnak. A körülményeket emiatt is nagyon alaposan ellenőrizte szombaton a rendőrség.
Hajós Attila a reptér környékén található Árvácska utcán lakik. Mint azt portálunknak elmondta, hallotta és látta is a mentőhelikoptert, de azt nem tudta, miért érkezik.
- Nem ritkák itt az ejtőernyősök, de baleset elvétve szokott csak történni. Nem ismerem az eset részleteit, de azt igen, hogy én a világ összes kincséért sem ugranék le egy repülőről, még akkor sem, ha ejtőernyő van a hátamon - mondta a középkorú férfi.
Legutóbb 2021 májusában történt a vármegyeszékhelyen ejtőernyős baleset. Akkor az érkezésre kijelölt területtől sodródott el egy ejtőernyős. Nem hivatalos forrás szerint az ernyője is csak részben nyílt ki, ezért érkezett a Westsik Vilmos utca közelében egy laza homokos területre. 

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában