Nyírbátor

2023.07.28. 15:46

Szezonzáró korzózás

Csáki Alexandra

Búcsúzik a Bátori Korzó – ha nem is végleg, ebben a szezonban biztosan. A nyírbátori akusztikuskoncert-sorozat záróakkordjait július 29-én, szombaton 19 órától hallhatja a Szabadság tér közönsége. 

Elsőként a népdalfeldolgozásokat játszó duó, a  Folk on 45 lép színpadra. A formáció repertoárját a magyar népdalkincs és az igényes mainstream pop-rock zene érdekes és izgalmas keveréke alkotja. Lényege a harmóniák találkozása, egyezése egy adott népdalban és egy hasonló dallamvilágú pop-rockszámban, melyet saját ötletekkel egészítenek ki. Träger Lili a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, énekes-előadóművész szakon végzett, akusztikus gitáron kíséri Szőllősi Lala, aki egy loop pedál segítségével szájdobot (beatbox) és gitárkíséretet rögzít koncert közben. Egy Folk on 45-buli olyan, mint egy zenetörténeti utazás, melyben bepillantást nyerhetünk a világ számos zenei műfajába a népdalainkon keresztül.

Az Acoustic Flow 21 órakor váltja a duót. Zenéjük a pop, rock, alter és retro dalok világába kalauzol minket – magyar és angol nyelven egyaránt. A hangszerelésük egyszerű, de hatásos: ének és gitár. Az üzenet, amit szeretnének átadni a saját dalaikkal, egyszerű és mégis fontos: arra bátorítják az embereket, hogy ne féljenek szeretni még a sok csalódás és nehézség közepette sem. Szenvedéllyel és szeretettel zenélnek, és mindenkinek arra buzdítanak, hogy éljék meg a pillanatokat. A koncertek ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában