Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.08.16. 17:34

A világ egyik legmodernebb harcjárművét vezethetik

A vadonatúj Lynx harcjárművekre kapnak kiképzést a honvédség új programjába jelentkezők.

Szon.hu

Fotó: Honvédség

A Magyar Honvédség nemrégiben elindította új szolgálati formáját, a Lynx-programot. Az ide jelentkezők a világ egyik legmodernebb harcjárművének kezelésére kapnak kiképzést, mindezt kiemelt bérezés mellett.

Az üres legénységi beosztásokba, valamint a Pilot-programban részvételre azok jelentkezhetnek, akik a szerződéses szolgálati viszony létesítésével egyidejűleg három év időtartamra vállalják a szerződéses katonai szolgálatot – tájékoztatta lapunkat a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája.

Kiemelt bérezést kapna

Kiemelték: a leendő harcjárműkezelők a tervek szerint szeptember 11-én vonulhatnak be a kiképzésre, MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárhoz, Hódmezővásárhelyre.

A kiképzés hat plusz két hétig tart. A bevonulás napján egy egyszerűsített orvosi vizsgálaton vesznek részt a jelöltek a helyszínen, míg a fizikai felmérést az alakulatnál hajtják végre.
A honvédség 18 és 30 év közötti, büntetlen előéletű, magyar állampolgárságú férfiakat vár a Lynx-programba, akik rendelkeznek legalább 8 általános iskolai végzettséggel. A speciális szolgálat mellé különleges bérezés is jár, hiszen Pilot-programban részt vevő hivatásos és szerződéses katonák megemelt összegű illetményre jogosultak. A kezdő legénységi beosztás esetén a minimális
emelt összegű illetmény mértéke bruttó 737 ezer forint. Az érdeklődők megyénkben is benyújthatják jelentkezésüket a nyíregyházi toborzóirodában.

Fotó: Honvédség


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában