Nyíregyháza

2023.08.07. 11:33

Bíráló és dicsérő elemzések

„Bármerre mentél, Te a kiválasztottak közül való voltál, / homlokodon és szíved fölött ott lüktetett s a seben át / a márvány és mocsár felett, / mint élő mozaik sütött a jel… S a hosszú úton, amerre mentél / lényével sugárzott a kő és emberarcú lett az egykor rejtélyes mező” (Takáts Gyula).

Szon.hu

Talán e sorok a legideillőbbek, a legjobban jellemzik azt az embert, akiről most szólunk. A nyíregyházi Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület vezetősége és tagsága ezúton köszönti Simkovics Gyulát, egyesületünk „legfiatalabb tagját”, aki ez év augusztusában tölti be 90. életévét! Gyula bácsiról el kell hogy mondjuk, korát meghazudtolóan az egyik legaktívabb és legkitartóbb tagja társaságunknak. Az egyesület megalakulása óta minden programunkban részt vett, és igen széles irodalmi ismeretét hasznosította érdekünkben. A későbbiekben megalakult Váci Mihály Olvasókör keretében, melynek létrehozója Simonics Borbála – képzettségét tekintve irodalomtanár –, minden hónap első csütörtöki napján egy meghatározott irodalmi mű elemzése, megbeszélése van napirenden. Ezeken az eseményeken Gyula bácsi az egyik legaktívabb elemző, és esetenként bíráló vagy dicsérő elemzést tart. Ezeken a rendezvényeinken 8-10 fő vesz részt, akik igen elismerően nyilatkoznak Gyula bácsinak a megnyilvánulásairól. Ez alkalomból is kívánunk Gyula bácsinak a 90. születésnapi évfordulója apropóján erőt, egészséget és legalább olyan fizikai és szellemi frissességet, mely jellemző az életvitelére! 

A Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület 
vezetősége és tagsága 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában