Kolozsvár, Nyíregyháza

2023.08.23. 11:30

Kolozsváron is népszerű Nyíregyháza

Nyíregyháza a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális seregszemléjén.

Szon.hu

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. archívuma

„Szép város Kolozsvár, én ott lakom a Szamosnál,
Jöjj hát mért haboznál? Angyalkám gyere már!” – éneklik Kálmán Imre örökzöldjében, a Marica grófnőben. A múlt héten ezt is dúdolták a Kolozsvári Magyar Napokon, melyen a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közösen népszerűsítette a város turisztikai attrakcióit. A 2023-ra sétálóutcaként felújított Farkas utcában Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből több település is bemutatkozott, ugyancsak ebben az utcában alakították ki a Múzeumi sétányt, ahol sok más múzeum mellett a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény munkatársai gyermekfoglalkoztatókat tartottak.

A hőség végigkísérte a programsorozatot, ezért az igazi forgatagi hangulat a késő délutáni óráktól jellemezte a rendezvényt, ekkor élénkült fel igazán a nyíregyházi sátor is. A LEGO sarok a gyerekek kedvence volt, amíg a kicsik a kockákkal játszottak, szüleik böngészgethették a városi kiadványokat.

– Több éve visszatérő vendégei vagyunk a Kolozsvári Magyar Napoknak, a kolozsváriak nagy része járt már Nyíregyházán, ismerik, s kedvelik az attrakcióinkat. Követik az állatpark fejlesztéseit, sokan várják már a Jégkorszak nyitását. Romániában szeretik a magyar fürdőket, így az Aquarius Élményfürdő iránt is élénk volt az érdeklődés, többen tervezik utazásukat még az elkövetkező két hétben – közölte Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fotók: a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. archívuma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában