Fényeslitke

2023.08.05. 14:54

Magyar és ukrán gyerekeket táboroztatnak Fényeslitkén

Már a második turnust fogadták Fényeslitkén, ahol szeptemberben is várják a rászorulókat.

L. Tóth Lajos

Magyar és ukrán menekült gyermekek táboroztatását vállalta fel a fényeslitkei önkormányzat. Az első turnust július 14-17-ig fogadták, most pedig már a második csoport is náluk tartózkodik, szeptemberben pedig folytatódik a karitatív tevékenységük.
– „Ha segítesz másokon, az téged is épít, többé, jobbá tesz!” – a tibeti mondást idézte Mártha Mihály Tibor, Fényeslitke polgármestere. – Önkormányzatunk az ukrán-orosz háború kezdete óta
közvetlenül, illetve közvetve segíti a kárpátaljai és kelet-ukrajnai szenvedőket, elsősorban az árván maradt gyermekeket, családokat. Péntek délelőtt érkezett az újabb csoport, akik tartalmas programokon keresztül próbálják feledni a megélt fájdalmakat. A koordinációban Bacskai József főkonzul és munkatársai segítettek az ungvári magyar főkonzulátus részéről. Ezúttal 6 és 16 év közötti fiatalok érkeztek, három tanárnő kíséretében. Az érkezés délutánján strandra mentek, szombaton a Nyíregyházi Állatparkban jártak, vasárnap egész nap színes, játékos programcsomag várja őket. „Nyaralásuk” teljes költsége a jó lelkű adományozóknak is köszönhető: East-West Gate Zrt. (Fényeslitke), ABC Alapítvány (Budapest), Balogh Zoltán (Kanyárbau Kft.), Tisza Presszó (pizzák), Bakajsza Ferenc (dinnyék).

LTL

Borítókép: Az Aquacinemát is felkeresték az első turnusban  | Fotó: Mártha Mihály Tibor archívuma

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában