Nyíregyháza

2023.10.13. 20:15

Gyermekeink jövője a tét

LMP-Magyarország Zöld Pártja. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Pápai László, a párt helyi politikusa sajtótájékoztatót tartott pénteken délután Nyíregyházán, a Városalapító atyák szobra előtt.

Szon.hu

 Mindketten hangsúlyozták: ahogy a magyar emberek, úgy a nyíregyháziak sem akarnak akkugyarmatosítás áldozatai lenni. – A Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságának állásfoglalásában pontokba szedve bárki elolvashatja, milyen rövid- és hosszú távú veszélyei vannak az akkumulátorgyártásnak. Nem értjük, ezt a magyar kormány miért nem veszi figyelembe – hangsúlyozta Schmuck Erzsébet. Pápai László szerint a kormány és a befogadó önkormányzat orosz rulettet játszik, nem tájékoztatja megfelelően a városlakókat. – Veszélyben a környezet, a víz és a talaj. Mi a biztosíték arra, hogy a gépjárműhajtásoknak a kizárólagos megoldása az akkumulátor, az elektromos hajtás? A gyermekeink, unokáink jövője a tét, ez a környezetvédelem mellett érvényes az oktatásra is – mondta Pápai László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában