Nyíregyháza

2023.10.05. 20:00

Nyíregyházán vesznek végső búcsút az esztergomi robbantásban elhunyt rendőrtől

Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagytól katonai tiszteletadással, evangélikus szertartás szerint október 20-án délután három órakor vesznek végső búcsút a nyíregyházi Északi temetőben – tájékoztatott a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Szon.hu

Forrás: Shutterstock

A család kívánalma szerint a gyászszertartás 

nem sajtónyilvános esemény, a hősi halottat hozzátartozói, barátai és kollégái kísérik utolsó útjára.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a TEK Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettese szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély – az eljárás jelenlegi adatai szerint – szándékosan robbanást idézett elő. Kónya Gábor Lajos törzszászlóst Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A robbanás következtében megsérült munkatársak állapota nem igényel további aktív kórházi ellátást, ezért a héten már valamennyi rendőr rehabilitációja otthon zajlik, további szakkezelésüket a TEK egészségügyi szolgálata segíti és szervezi.

Forrás: TEK/MN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában