Nyíregháza

2023.10.06. 20:00

Új épületszárnnyal bővült a Mustármag Református Bölcsőde

A jubileumi évben fokozatosan belakják a modern egységet a kisgyermekek.

Szon.hu

Nagy volt a nyüzsgés péntek délután a bölcsi udvarán: kicsik és nagyok együtt készülődtek az ünnepélyes átadóra. A Mustármag Református Bölcsőde három gondozási egységgel és hat csoportszobával kezdte meg működését 2012-ben, a Nyíregyháza Városi Református Egyházközség fenntartásában. A nyitás óta maximális létszámmal működik a bölcsőde, folyamatos volt a túljelentkezés, így szükség volt az intézmény bővítésére. A bölcsi 10. évfordulójára elkészült az új épületszárny, a Kisharang gondozási egység, így 86 gyermeket tud fogadni az intézmény. Két modern csoportszoba mellett egy új fejlesztőszobával, tágas közösségi térrel és egy hatalmas udvarral lett gazdagabb a bölcsőde, s a konyhát is korszerűsítették.

Isten segítségével

A református egyházközség ifjúsági csoportjának énekével kezdődött az ünnepség, Gonda Petra kisiskolás zsoltáréneke után dr. Gaál Sándor, az egyházközség vezető lelkésze, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese megköszönte, és hálát adott az Istennek az elmúlt tíz év sikeres működéséért, a kivitelezésért, az ide járó gyermekekért, a szülőkért, a bölcsőde dolgozóiért. – Tíz éve azért álltunk itt, hogy megköszönjük Istennek az első három egységet, most pedig ezt az új épületrészt. Az a kötelesség inspirál minket, hogy átadjuk a következő nemzedéknek azt, amit az Isten ránk bízott – fogalmazott a lelkész, és Jézus szavait idézte, miszerint a mustármag magas fává nő, és az ágai között megpihennek az égi madarak.

A jövő nemzedékéért

A közös imádság után Kulcsárné Fejes Anita intézményvezető elmondta: az elmúlt évek alatt közel 800 gyermeket engedtek ki a szárnyaik alól a város óvodáiba. – Továbbra is célunk a gyermekek személyiségének kibontakoztatása, egy nagycsaládot mintázva. Református bölcsődeként elsődleges feladatunk Isten szeretetét és tisztaságát sugározni úgy, hogy gyermekeink a hit és a testvéri szeretet útján elindulhassanak. A bölcsőde nem csak egy intézmény, az Úrnak terve van a gyermekekkel, hiszen ők a jövő. A pedagógusok pedig a kiválasztottak, akiknek küldetésük van a rájuk bízott családokkal, mégpedig az, hogy Istenhez vezessék őket – fogalmazott az intézményvezető.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kifejtette: ez a bölcsőde nemcsak a mostani kisgyerekeknek, hanem a jövő nemzedékének is épül, és egyre több családnak segít. – Azt kívánom, hogy az itt felnövő bölcsisek hozzák majd ide az ő gyerekeiket, és az unokáikat is. Az önkormányzat felújította mind a kilenc bölcsődéjét és újak is épülnek, ami nagyon fontos a város jövője szempontjából, s ezek a beruházások új munkahelyeket is teremtenek. Erre a bölcsődére is nagy szükség lesz, mert az elkövetkező öt évben legalább ötezer új munkahely jön létre – fogalmazott a polgármester, és gratulált a Nyíregyháza Városi Református Egyházközségnek az elmúlt évek fejlesztéseihez, majd az kívánta, hogy a bölcsőde falai között mindig vidám legyen a hangulat.

Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: akik bölcsődét építenek, bíznak a jövőben. – Napjainkban kulcsfontosságú, hogy nemzeti, kulturális, vallási, családi közösségeinket ne csak meg tudjuk őrizni, hanem támogatni és erősíteni is képesek legyünk. Fontos, hogy világosak legyenek azok az alapértékek, amelyekhez az életet kötni lehet. A Mustármag Református Bölcsőde pedig ilyen értékeket biztosít már tíz éve. Az elmúlt években több óvodát adhattunk át Nyíregyházán, és nagy öröm, hogy újra gyermekeket szolgáló beruházást avathatunk – mondta az országgyűlési képviselő. Hozzátette: a bölcsőde a gyermekek gondozásának fontos helyszíne, éppen ezért 2010 óta a kormány fejlesztési tervei között a bölcsődék építése, korszerűsítése, bővítése az egyik legfontosabb feladat. 

LN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában