Nyíregyháza

2023.11.30. 12:35

Bojkottálták az ellenzékiek az ülést

Miután nem fogadták el a napirendi pontokat, elhagyták az üléstermet az ellenzékiek.

L. Tóth Lajos

Fotó: Pusztai Sándor

A hónap utolsó napjára időzített városi közgyűlés első napirendi pontja előtt egy perces néma felállással adóztak három olyan személy emléke előtt, akik sokat tettek Nyíregyházáért.  
Dr. Fazekas János 1990-től 1998-ig Nyíregyházán látta el a jegyzői teendőket, utána Nyíribronyban volt  jegyző, majd 1999-től egyéni ügyvédként dolgozott, 2009-től 2013-ig pedig megyei főjegyző lett, a tisztséget nyugdíjba vonulásáig töltötte be. Horányi Zsuzsa nyíregyházi futónagykövet, edző, testnevelő tanár, a Kelet-Magyarország korábbi munkatársa nemrégiben futás közben halt meg, pedig az volt az élete. Volt ifjúsági válogatott atléta, a 2010-ben megrendezett masters Európa-bajnokságon bronzérmes lett a 2000 méteres akadályfutásban. Elhunyt Z. Erdei Anna grafikusművész, aki a kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán végzett, két évtizedig Marosvásárhelyen működött, 1990 óta pedig Nyíregyházán élt, dolgozott és alkotott maradandót.

Dr. Kovács Ferenc polgármester feltette a szokásos kérdést: ki ért egyet a 44 napirendi ponttal? A 13 igen és 8 nem után az ellenzéki képviselők elhagyták az üléstermet.

– Tűrhetetlen és megengedhetetlen, amit az ellenzékiek művelnek. Nekik is jogaik és kötelezettségeik vannak, amit megszegtek azzal, hogy nem vesznek részt a közgyűlés munkájában – mondta a városvezető, aki hozzátette:  

– Közel 25 ezer nyugdíjas kap karácsonyi ajándékcsomagot az önkormányzattól. Eddig több mint 19 ezer csomagot már kézbesítettek. Az Idősügyi Tanács javaslatára összeállított csomag különféle, az ünnepekhez kapcsolódó élelmiszereket tartalmaz.

Bejelentette, hogy 2024. január elsejétől 2026. december 31-ig továbbra is Baloghné Szűcs Zsuzsanna tölti be a Sóstói Múzeumfalu igazgatói pozícióját. Előterjesztés hangzott el a város közigazgatási határán belül végzett autóbuszos, menetrend szerint végzett személyszállításról, amit egyhangúlag elfogadtak. Az ülésteremben maradt képviselőket többek között tájékoztatták a Nyíregyházi Áldozatsegítő Központ működésének tapasztalatairól, a Nyíregyházi Tankerületi Központ, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum és az Északi Agrárszakképzési Centrum tevékenységéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában