Nyíregyháza

2023.11.18. 20:05

Egy verseny, ahol mindenki győztes

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendeztek a napokban versmondó versenyt Petőfi 200 címmel, „Megfagy a szív, ha nem szeret…” mottóval a nyíregyházi Szent Kamill Rehabilitációs Központban.

Szon.hu

A versenyen hat szociális intézmény 27 korlátozott, más képeségekkel élő gondozottja vett részt egy-egy szabadon választott Petőfi verssel. Dévai Marcell, a vendéglátó intézmény házigazdája köszöntötte a versenyzőket, majd bemutatta a zsűri tagjait – Románné Szakolcai Mária magyar-ének szakos tanárt, Gémesné Németh Henrietta gyógypedagógust és Pregitzer Fruzsina színművészt –, majd P. György Alfréd MI szerzetes, az intézmény fenntartójának képviselője köszöntötte a jelenlévőket. Öröm volt megtapasztalni és megható volt látni, ahogy a versenyzők egymásnak szurkoltak, egymást buzdították. Miközben a zsűri értékelt, az intézmények gondozottjai találkozhattak egymással, a felkészítő gondozók pedig tapasztalatot cseréltek egy finom sütemény és kávé mellett – a finomságokat a borbányai Szent László plébánia hívei készítették. Dévai Marcell intézményvezető kifejezte köszönetét, hogy ennyien elfogadták a meghívásukat és jelentkeztek a versenyre. Azt mondta, mindenki győztes, hiszen képesek voltak legyőzni az izgalmukat és kiálltak ennyi ember elé, ezért mindenki egy jelképes ajándékkal és emléklappal gazdagodott. A zsűri elnöke, Pregitzer Fruzsina elmondta: az előadásmódot, a nézőkkel való kapcsolattartást figyelték, s ennek alapján született meg a sorrend. A délelőtt közös ebéddel zárult. A felkészítő gondozókat külön köszöntötte a szociális munka napja alkalmából P. György Alfréd MI és Dévai Marcell. Megköszönték mindenkinek, hogy lelkiismeretesen végzik a hivatásukat, szolgálatukat, mindazt, amit a gondozottakért tesznek, és megköszönték, hogy a foglalkoztatások mellett időt szántak a versenyzők felkészítésére is.

 

I. helyezés
Finta Mátyás – ÉFOÉSZ Gyógypedagógiai és Szociális Szolgáltató Központ, Újfehértó

II. helyezés
Hutkai Gyula – Szent Kamill rehabilitációs központ, Nyíregyháza
Palcsó Csilla – Kótaji Református Egyházközség Jonatán Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, Kótaj
Somfai István Gábor

III. helyezés
Jónás Márkus – Élim Sztehlo támogatott lakhatás, Nyíregyháza
Bertók Katalin – Szent Kamill Rehabilitációs Központ, Nyíregyháza
Nagy István – Omnis Alapítvány Szent István nappali intézmény, Nyíregyháza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában