Emlékezés

2023.11.27. 20:00

Emléklángok Horányi Zsuzsáért

Mint portálunkon is beszámoltunk róla, a hétvégén sportolás közben elhunyt a Kelet-Magyarország egykori munkatársa, a Mozaik Med nyíregyházi futóedzője, futónagykövete, Horányi Zsuzsa. Az orvosi futóközösség hétfő este a közösségi futásán Nyíregyházán a Bujtosi-tónál gyertyák és mécsesek gyújtásával emlékezett a sportolóra. A megemlékezésen részt vettek tanítványai, az Arany János-iskola diákjai is.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihaly

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium így búcsúzik tanárnőjétől:

„Hatalmas tölgyfa borult el a tanárok erdejében."

Megrendüléssel értesültünk iskolánk testnevelő tanárának, HORÁNYI ZSUZSÁNAK tragikus hirtelenséggel bekövetkező haláláról. Zsuzsa meghatározó egyénisége volt az Arany-iskolának. Lendülete, energiája, szakmai felkészültsége emelte példaképpé tanárok, tanítványok és szülők szemében. A sport iránti szeretetét igyekezett átadni tanítványainak, diákok ezreit ismertette meg az atlétika és az úszás alapjaival. Szenvedélye volt a futás, a kerékpározás. Diákjainkat sikeresen készítette fel diákolimpiai és egyéb sportversenyekre, szervezőként ott volt a legtöbb városi fesztiválon. Halála pótolhatatlan veszteség. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

»Nem hal meg az, ki milliókra költi / Dús élte kincsét, ámbár napja múl;/ Hanem lerázván, ami benne földi, /Egy éltető eszmévé finomul.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában