Nyírpazony

2023.11.13. 10:00

Kis tudósok nagy gondolatai

A természettudomány népszerűsítése közérdek.

Szon.hu

Fotó: iskola

A nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói, a tavalyi szervezés sikeressége után idén újra természettudományi kiállításon mutathatták meg a világot a saját szemszögükből. Általuk készített szemléltető-eszközökkel jelenítették meg az emberi szervek működését, a tengeri élővilág sokszínűségét, vagy a világűr rejtélyességét. Volt aki vulkánmakettet készített, és akadt olyan is, aki a komposztálás folyamatát, vagy a paprika növekedésének lépéseit mutatta be. Láthattunk gondosan elkészített alkotást a víz körforgásáról és mindezt tudományos magyarázattal tették érdekesebbé a résztvevők.

Négy tagú zsűri értékelte a munkákat és választotta ki a legkreatívabbakat. A kiállítást megtekintő tanulók is szavazhattak az általuk leglátványosabbnak, legérdekesebbnek gondolt munkára, amely közönségdíjban részesült.

Díjazottak:

3. évfolyam: Stankóczi Léna

4. évfolyam: Botos Sára

5. évfolyam: Samu-Németh Tibor

6. évfolyam: Bányász Bernadett

7. évfolyam: Botos Emma

8. évfolyam: Tégel Ákos

Közönségdíj: Kovács Dániel György 3.b osztály

- Ha megkérdezzük egy diáktól, hogy melyik a kedvenc tantárgya, általában a testnevelés áll első helyen, majd azt követi az angol, a magyar irodalom vagy a történelem és a sor végén kullognak a nehezebb, kissé szárazabb tárgyak, mint a fizika, kémia, biológia. Szeretnénk, ha ezek a tantárgyak is közel kerülnének a gyerekekhez, igyekszünk kinyitni számukra a természettudomány világát.

A természettudomány népszerűsítése közérdek, szeretnénk segíteni a tanulókat abban, hogy később a pályaválasztáskor merjenek ezekkel a tantárgyakkal tervezni akár pedagógiai, akár kutatói irányba.

Antal-Orosz Judit

igazgató

Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában