Szalagavató

2023.11.25. 07:38

Ünnep és szórakozás – szalagtűzés a Besiben

Csáki Alexandra

„Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot.” – hangzott el a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium szalagavatójának ünnepi köszöntő beszédében november 11-én.

A végzős évfolyam hat osztályának 191 tanulója kapott szalagot, ami mérföldkő a fiatal felnőttek életében. A szalag nemcsak egy tárgy, hanem egy jelkép is, felnőtté válásuk egyik látható szimbóluma. A szalagtűzés ünnepélyes pillanatai után az osztályközösségek tartalmas, igényes szórakoztató műsorral és táncokkal bizonyították sokoldalúságukat. 
Az évfolyam átlaga jobb, mint 4,6, így joggal bízunk benne, hogy ennek megfelelően kiváló közép- és emelt szintű érettségi vizsgát tesznek majd maturandusaink, és minden tanulónk eléri a célját.

Ebben segít az intézmény 85 fős nevelőtestülete, közöttük kiemelten a hat osztályfőnök: Juhász Béla, Kópé Bianka, Járminé Hegedüs Andrea, Tóthné Bíró Andrea, Tóth Eszter és Pappné Lecza Andrea.

A diákoknak útravalóul Czeizel Endre szavait adta dr. Koncz Gábor, az intézmény igazgatója, miszerint: „Amikor megszületünk, kromoszómáinkban, génjeinkben egy nagyon vastag könyv van, ebben pedig egy regény. A könyvből életünk során néhány száz oldalt olvashatunk fel csupán... az, hogy mit olvashatunk fel, s hogy mi van egyáltalán megírva - a veleszületett adottságoktól függ. De az, hogy mennyit, mikor és hogyan olvashatunk fel, már a körülményeink milyenségének függvénye.”

A korszerű iskolai közeget, a kiváló közösséget, a minőségi tudást hagyományaihoz hűen továbbra is biztosítja az intézmény, megköszönve a szülőknek azt a bizalmat, amit az iskola felé mutatnak és mutattak akkor is, amikor gyermekeiket a Besibe íratták.

Az iskola közössége bízik benne, hogy az idei tanévben is hasonlóan sikeres beiskolázás elé néznek, és várják a nyolcadikos tanulók jelentkezéseit. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában