Csenger

2023.12.18. 12:22

Ajándékok érkeztek az iskola könyvtárába

A Csengeri Gyermek és Ifjúsági Egyesület elsődleges fontosságúnak tekinti a város fiatal generációinak szellemi-lelki nevelését, hagyományaik és értékeik átadását, a helyi identitás megerősítését az ifjúságban.

L. Tóth Lajos

Szabó János, Széles Ildikó, Barcsay István és Fogarasiné Szilágyi Hajnalka az ajándékozásnál

Forrás: egyesület

Az elmúlt években – szoros együttműködésben a Csengeri Helytörténeti Múzeum szakembereivel – sok kötetet, kiadványt jelentettek meg, legyen szó a helyi nevezetességeik bemutatásáról, vagy Csenger múltjának mélyebb feltárásáról. Karácsony közeledtével úgy gondolták, hogy a helyi Ady Endre Technikum és Kollégium iskolakönyvtárát megajándékozzák az elmúlt években megjelentetett kiadványokkal, kialakítva ezzel egy helytörténeti szekciót a gyűjteményen belül. Ehhez az apropót a közelmúltban megjelent kötetük, a Petőfi és a szabadságharc nyomában Csengerben és Szatmárban című könyv adta. Ebben feldolgozták a témával kapcsolatos helyi eseményeket, személyeket, különös tekintettel Petőfi Sándor csengeri születésű barátjára, Riskó Ignácra, akinek részletes életrajza és összegyűjtött versei is megtalálhatóak a kötetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában