Turisztika

2023.12.08. 12:14

Átadták a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat

Szon.hu

A turisztikai szakma legrangosabb állami díjazottjait december 7-én jutalmazták a Magyar Zene Háza koncerttermében. A turizmus 12 kiválósága vehetett át kitüntetést az ünnepi díjátadón. Az Életműdíjat Szepsy Istvánnak és ifj. Szepsy Istvánnak ítélte oda a bizottság, míg a Talentum kategória idei díjazottja Dalnoki Bence lett.

A rendezvényen Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és dr. Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese adta át a kitüntetéseket. Dömötör Csaba elmondta: „A magyar turizmus sok lábon áll. Sokak sokféle tapasztalatán, különböző megközelítések egyensúlyán, de leginkább a díjazásra méltó szakemberek munkabírásán. Erőfeszítéseiknek is köszönhetően, ha a vendégéjszakák számát nézzük, a magyar turizmus már csak szűk 2 százalékra van a 2019-ben, a háború és a járvány előtt felállított rekordévtől.”

Az ünnepségen dr. Erdei Bálint kiemelte: „A ma elismerést érdemelt szakemberek mind nemzetközi színvonalú szakmai minőséget képviselnek. Sikerük azért is örömteli, mert azt igazolja, hogy a turisztikai pálya választása hazánkban is kínál olyan karrierlehetőséget, amiért érdemes itthon, Magyarországon tevékenykedni.”

A kiemelkedő szakmai teljesítmény jutalmazásaként Kőrösi Csoma Sándor Nagydíj, Talentum-díj és Életműdíj adományozható. A díjakkal a turisztikai tevékenység irányításában, tervezésében, szervezésében, a nemzetközi turisztikai kapcsolatok, illetve a társadalmi felelősségvállalás terén végzett példamutató és kiemelkedő tevékenységet, életpályát ismeri el a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az Életműdíjat Szepsy István és ifj. Szepsy István a magyar borászatért, borturizmusért tett évtizedes, kimagasló tevékenységért, a Tokaji Borvidék leghíresebb pincészetében végzett világszintű, értékteremtő, példamutató munkáért, Magyarország és a Tokaji Borvidék hírnevének öregbítéséért és a prémium tokaji borok fejlesztéséért érdemelte ki. Dalnoki Bence, a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjének bronzérmese pedig Talentum díjat kapott kimagasló gasztronómiai tevékenységéért, a hazai gasztronómia fejlődéséért tett erőfeszítéseiért, Magyarország hírnevének öregbítéséért.

Barna Ádám innovatív, vidéki gasztronómiai tevékenységéért, a magyar konyha hagyományainak éltetéséért Nagydíjat vehetett át. Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnökeként a budapesti Atlétika Világbajnokság pályázatának és megszervezésének vezetőjeként végzett munkájáért érdemelte ki ugyanezt. Hodik Adrienn és Hodik Tibor, a Natura Hill Zebegény slow food bistro és butik hotel fenntartható, ökológiai szemléletű működtetéséért részesült Nagydíjban.

Szabadfi Szabolcsot a pékszakma iránti elkötelezettségéért, annak újszerű népszerűsítéséért, a fiatal generáció lelkes, innovatív edukálásáért jutalmazták. Szerencsés Györgyi, Szepesi Péter és Gyűjtő Ádám a kétútközi Graefl-kastély fenntarthatóság és slow life jegyében való működtetéséért, a közösségépítésben vállalt kimagasló tevékenységéért vehetett át Nagydíjat. Tuboly Andrea a zalaegerszegi Tourinform Iroda turizmusszervezési feladataiban végzett példaértékű munkájáért érdemelt kitüntetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában