Nyíregyháza

2023.12.20. 17:18

Emlékéremmel köszönték meg a munkájukat

Ebben az évben négyen vehették át a Bencs László emlékérmet.

Száraz Anita

Fotó: Pusztai Sándor

– Nemcsak Nyíregyháza múltjában, de jelenében is vannak kiemelkedő teljesítmények, s igyekszünk elismerni azokat, akik ezek mögött állnak. Erre a célra hoztuk létre 2011-ben a Bencs László emlékérmet, amellyel nemcsak a köszönetünket fejezzük ki a díjazottaknak, de arra is buzdítjuk őket, hogy folytassák a munkájukat, amellyel hozzájárulnak a város fejlődéséhez – így fogalmazott dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, mielőtt szerdán a városháza Krúdy-termében átadta az elismeréseket.

Elhivatottság, igényesség

Az idén a Bencs László emlékérmet négyen vehették át. Egyikük Kóródi Ágnes, a Tündérkert Keleti Óvoda Koszorú úti Telephely óvodapedagógusa, akinek munkáját a kollégái és a szülők egyaránt elismerik, megbecsülés és tisztelet övezi. Fontosnak tartja a hagyományok ápolását, de nyitott az újdonságokra is, és szívén viseli fiatal kollégái fejlődését is.    

Varga Valéria életét a sport iránti rajongása határozza meg. Sikeres volt kézilabdaedzőként is, de a legkiválóbb eredményeket a Kis Virágok ritmikus gimnasztika csoporttal érte el, amit több mint négy évtizede vezet. Koreográfiái számos nemzetközi versenyen arattak már hatalmas sikert, a legfontosabbnak pedig azt tartja, hogy a gyerekek ráérezzenek a mozgás örömére.  

Dévaldné Türk Csilla járási vezető védőnő kiváló kapcsolatot ápol az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel, munkáját a lehető   legnagyobb igényességgel és precizitással végzi, a szakma iránti alázat és elkötelezettség jellemzi – hangzott el a méltatásában.

A negyedik díjazott, Dalmay Árpád neve ismerős lehet olvasóinknak, hiszen több írásával is találkozhattak már lapunk hasábjain. A Rákóczi Szövetség nyíregyházi szervezetének elnöke, számos civil szervezet tagja, aki számára nagyon fontos a kárpátaljai magyarok segítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában