Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.12.30. 11:25

Erősítenék a Rétköz idegenforgalmi szerepét

A projekt a térség természeti, kulturális és szellemi adottságaira, rekreációs lehetőségeire alapozott.

Szon.hu

A tiszaberceli szivattyútelep

Fotó: KM-archív

A Rétköz idegenforgalmi szerepének erősítését célozza az a 845 millió forintos uniós projekt, melynek segítségével komplex turisztikai szolgáltatás- és idegenforgalmi kínálatfejlesztés valósult meg. A cél a Rétközi közösségi, környezeti és gazdasági megújulásának előmozdítása a turizmus fejlesztésén keresztül a térség természeti, kulturális és szellemi adottságaira, rekreációs lehetőségeire alapozva. 
Bujon a horgászturizmus fejlesztése került a középpontba: fejlesztették a Sirinya-horgásztavat, ahol egy favázas közösségi teret is kialakítottak. 

A zöldfelületeket fejlesztették a dombrádi Tisza-parton: játszótér és parkoló épült, konténereket helyeztek ki, növényeket telepítettek, kiépítették az elektromos hálózatot. Gávavencsellőn a program részeként felújították a Szent Kép Gyűjtemény épületét, Gyulaházán elkészült az űrrepülés-történeti látogatóközpont. Az ibrányi szabad strandon egy többfunkciós rendezvény épületet és közösségi teret alakítottak ki, Tiszabercelen pedig a Bessenyei emlékházat fejlesztették. A projekt tartalmazza a gőzüzemű szivattyútelep helyreállításához és egy látogatóközpont kialakításához kapcsolódó kivitelezési munkálatok elvégzését is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában