Nyíregyháza

2023.12.19. 14:09

Megérkezett a koronavírus elleni új oltóanyag

Bednárik Mónika

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház Jósa András tagkórházába is megérkezett a koronavírus elleni új Moderna oltóanyag (Spikevax-XBB.1.5), mellyel legalább 12 éves egyének oltását tudják elvégezni az EESZT-ben meghirdetett oltási időpontokban: 2023. december 20-án 9-től 11 óráig, majd 2024. január 04-től minden csütörtökön 8-tól 14 óráig.

Az olthatóságról a helyszínen az oltást beadó orvos dönt. Fontos azonban tudni, hogy lázas betegnek az oltóanyag nem adható be, a legutolsó koronavírus-oltás óta legalább 4 hónapnak el kell telnie az új oltóanyag felvételéig – közölte az egészségügyi intézmény.

Az oltóanyagot elsősorban azon személyek immunizálására ajánlják, akiknél egy esetleges fertőzés súlyos formában jelentkezhet. A fertőzéssel szemben magas kockázatú csoportok gyakorlatilag azonosak azokkal, akiket influenza ellen is javasolnak oltani.

Az oltópont elérhetősége:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház, Nyíregyháza, Szent István utca 68., Régi SZTK épület 1. emelet, Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat rendelője.

Tel: 0642/599-700; 1329; 2050 mellék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában