Nyíregyháza

2023.12.27. 13:03

Nem csak szolgálnak és védenek, ajándékoznak is

A rendőrségnek is fontos, hogy adományaikkal megszépítsék a beteg gyerekek ünnepét.

Csatári Jázmin Abigél

Hatalmas mosollyal és hálával fogadták szerdán a Készenléti Rendőrség adományait a Jósa András Oktatókórház gyermekosztályán. A 22-es Bevetési Osztálynek közel kétszáz munkatársa van, akik közül többen személyesen is jelen voltak az átadáson. Az érvényben lévő vírushelyzet miatt az ajándékokat ezúttal az osztályvezető orvosok vették át a kis betegek nevében.

Gyorsabban telik az idő

– Az egyik kollégánkban fogalmazódott meg az adománygyűjtés gondolata, az ötletéhez pedig többen is csatlakoztunk. A játékok, édességek, különféle meg­lepetések mellett szerettünk volna a lehető legtöbb pénzt összegyűjteni, hogy új esz­közök vásárlásával is ­támogathassuk a kórházat – árulta el lapunknak Pfujd Ferenc.
A 22. Bevetési Osztály alosztályvezetője, hozzátette: azért választották az idén a gyermekosztályt, hogy ezzel is szebbé tegyék a kicsik számára az ünnepi időszakot. Sok gyerek ugyanis nem ­tölthette otthon karácsonyt, és remélik, hogy a felajánlott játékokkal kellemesebben ­telik majd az idő a kórházban.

A gyerekeknek szánt meglepetések mellett babafigyelő monitorokkal, kompressziós inhalátorokkal, vérnyomásmérőkkel és pulzoximéterekkel bővült az osztály eszközállománya. Dr. Varga Éva, a Gyermekinfektológiai részlegének vezető főorvosa elmondta: fantasztikus érzés, amikor ilyen adományok érkeznek, hiszen a játékok hozzájárulhatnak a kicsik gyógyulásához, az új eszközök pedig megkönnyítik a részlegeken dolgozó orvosok és ápolók munkáját.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában