Vásárosnamény

2023.12.01. 13:02

Notebookat vittek az iskolákba a térség igazgatói

A 7. és 10. évfolyamos diákok még a téli szünet előtt megkapják a hordozható számítógépet.

Szon.hu

Forrás: Fotók: Wachteinheim József

A Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába várták csütörtök délután a térség iskolaigazgatóit, akik átvehették a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak járó Dell laptopokat.

Forrás: Fotók: Wachteinheim József

– Országosan 140 ezer fiatal kap a tanulásukat segítő eszközt. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 8683, Vásárosnaményban 175, az Eötvös József iskolában pedig 70 laptopot osztunk ki a diákoknak – tudtuk meg dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőtől, aki a Kisvárdai Tankerületi Központ igazgatójával, Pásztor Gyula Csabánéval adta át az intézményvezetőknek az eszközöket.

Forrás: Fotók: Wachteinheim József

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy Maruzsa Zoltán, a területért felelős államtitkár a program indításakor kiemelte, hogy  „az oktatási rendszerek előtt álló legnagyobb kihívás a digitalizáció kérdésköre. A magyar oktatási rendszerben jelentős állami fejlesztések történnek ennek megerősítése érdekében.”
– A 2020-as köznevelési stratégia egyik markáns eleme volt az oktatási rendszer digitalizációja. Bízunk abban, hogy a térség remek pedagógusai segítséget fognak nyújtani abban, hogy a megkapott notebookok segítségével fiataljaink még több ismeretanyaghoz jussanak hozzá. Nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet. A digitalizáció célja az, hogy az a tanuló is meg tudja szerezni a szükséges tudást, aki ilyen eszközzel nem rendelkezik – tette hozzá.

Forrás: Fotók: Wachteinheim József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában