Önkormányzat

2023.12.21. 17:23

Változásra figyelmeztet az önkormányzat

Tarnavölgyi Gergely

Nyíregyházán 2024. január 1-jétől megváltoznak a helyi adók és illetékek befizetésére szolgáló önkormányzati számlaszámok. A város önkormányzatának adóhatósága kéri az adózókat, hogy a nyilvántartásaikban, rendszereikben, utalásaiknál vagy a banki felületeiken szíveskedjenek 2024-től átállítani a helyi adók fizetésére szolgáló számlák számait. Ha az adózó az adott számlára 2024. évtől külföldről szeretne befizetni helyi adót, akkor az önkormányzat IBAN-számlaszámait, vagyis nemzetközi bankszámlaszámait kell használnia. Az IBAN-számlaszámot kizárólag a nemzetközi pénzforgalomban, devizaátutalási megbízásokon kell alkalmazni, például külföldről teljesített átutalásoknál. A január 1-jétől érvényes új adóbefizetési bankszámlaszámok elérhetőek a Városháza honlapján, e-ügyintézés- adóügyek- önkormányzati adóbefizetési számlák menüpont alatt (http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/ugyintezes/adoiroda/8895-oenkormanyzati-adobefizetesi-szamlak ).

Az átállás miatt a most ismert, OTP banknál vezetett adószámlákra az esetleges utalásokat lehetőleg 2023. december 29-ig teljesíteni szükséges - tájékoztatta portálunkat a vármegyeszékhely sajtószolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában