Nyíregyháza

2024.02.06. 13:14

A helyi értékekkel ismerkednek a látássérültek

Miklós István

A nyíregyházi tűzoltóság a városi értéktárba is bekerült

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem

Folytatódik A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének programsorozata, melynek keretében Nyíregyháza települési értéktárának elemeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Helyi Szálak Közösségi Alapítvány támogatásával korábban már felfedezték a Sóstói-erdőt, bebarangolták a múzeumfalut, betekintést nyerve a Tirpák népi kultúrába. Az egyesület tagjai jártak a vármegyei levéltárban is, ahol a vármegyeszékhely történelméből kaptak izgalmas ízelítőt a hosszú évszázadokra visszanyúló iratokból – számolt be közösségi oldalán a vakok és gyengén látók vármegyei egyesülete.

A sorozat következő programját február 20-án, kedden 10 órakor rendezik meg, s ezúttal az értéktár 32. értéke, a városi tűzoltóság kerül a középpontba. 

Az interaktív előadás előtt a gyülekező 9.40 és 9.55 között lesz a Dohány utca buszmegállóban, a város felől érkező oldalon. A programon a részvétel díjtalan. További információk az egyesület közösségi oldalán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában