Tündérszépek 2024

2024.02.22. 10:07

A tökéletes fotó titkai

A stílustanácsadó szerint nem mindegy, milyen árnyalatokat választunk egy fotózásra.

Csatári Jázmin Abigél

Egy csinos farmer is jól mutat

Forrás: Fotó: MW-Archív

Folyamatosan lehet jelentkezni a Tündérszépek idei versenyére – szakértőnk segítségével most azoknak a lányoknak szeretnénk segíteni, akik korábban nem vettek részt fotózáson, s bizonytalanok abban, mit vegyenek fel a portfólió elkészítéséhez. 
Piszár Tünde stíluskommunikátor, személyi stylist szerint a megfelelő smink és a jó világítás elengedhetetlen ahhoz, hogy kiváló fotók készüljenek, de természetesen az sem mindegy, hogy a lányok mit viselnek. – Olyan ruhákat ajánlok, amelyek nem mossák el a test körvonalait, és nem közönségesek. Egy csinos farmer blúzzal párosítva vagy egy egybeszabott ruha, amely megmutatja az alakunkat, előnyös választás, akárcsak a magas sarkú cipő. 

Az előnyös pózok 

Tünde szerint a portfólió elkészítésekor előny, ha természetes beállítást kér a fotós, és az a jó, ha a képek változatosak, vannak köztük portrék és teljes alakosak egyaránt. – A lezser póz a legelőnyösebb, egy székben vagy fotelben, egyenes háttal ülve úgy, hogy az egyik kart a bútor karfájára tesszük. A lábakat érdemes kicsit eldönteni, a combokat összezárva, a bokákat keresztbe tenni – javasolta a stylist, és hozzátette: figyelni kell arra, hogy ne legyen túl rövid a szoknya vagy a ruha, mert ülőhelyzetben ez kellemetlen lehet. 

Színek, minták, szabások 

Tünde úgy véli, az öltözéknek tükröznie kell a személyiségünket, de nagyon kell figyelni a színekre, a formákra, a szabásra is. – A túl bő ruhák előnytelenek a képeken, mert szélesítenek, ha valaki nagyon vékony, akkor a túlzottan testhez álló darabok mutatnak rajta előnytelenül, de az árnyalatok és minták terén is van, amit jobb elkerülni. A fotózáson érdemes mellőzni a feketét, mert komorrá tesz, a fehér pedig túl világos, és kövéríthet. A csíkos, pöttyös vagy sokmintás ruhák zavaróak a szemnek, és szintén szélesítenek, tömörítenek – figyelmeztetett a stíluskommunikátor, és elárulta, jobb világos színekben gondolkodni. A rózsaszín és a kék árnyalatait, a pasztelleket nyugodtan választhatják a lányok, a zöld esetében viszont az erősebb tónusok sem mutatnak rosszul. 
– Aki szereti a pirosat, annak tudnia kell, hogy ezzel a színnel és az erősebb sárgával óvatosan kell bánni, a fényképhez inkább maradjon a zöldes, türkizes árnyalat vagy esetleg a sötétkék, ugyanis ezek bizalmat sugallnak, és pozitív energiával töltik fel a viselőjét – folytatta Tünde, és hozzátette: a barackszínek sem rosszak, különösen, ha valakihez a meleg színtónusok passzolnak. 
– Aki mintás ruhát szeretne felvenni a fotózásra, figyeljen arra, hogy apró mintákat válasszon, de az egyszínű viselet is tökéletes választás – fogalmazott a stíluskommunikátor, és leszögezte: óvatosan kell kiválasztani az öltözékünket, mert ha nem ismerjük a hozzánk passzoló árnyalatokat, könnyen mellényúlhatunk. Ám ha tudjuk, mely színek állnak jól nekünk, magabiztosabbak lehetünk. Jelentkezni a www.tunderszepek.hu oldalán lehet.

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Szabolcs vármegye szépségei Borsod, valamint Hajdú hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában