Mozi

2024.02.04. 08:00

Hétvégi moziajánló

Szon.hu

Forrás: Fotó: port.hu

A Krúdy Art Mozi hétvégi műsora

Szombat és vasárnap

15.20: Lassie - Állati mentőakció, német családi kalandfilm 
Lassie kalandja folytatódik. Flo imádott kutyájával, Lassie-vel nagynénjénél nyaral Dél-Tirolban. A felhőtlen nyaralást beárnyékolja Pippa, a kis terrier eltűnése, akit vélhetően elraboltak. Flo és Lassie azonnal a kis négylábú keresésére indul. Hamarosan kiderül, hogy nem Pippa az egyetlen kutyus, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Lassie és barátai nyomozni kezdenek és kiderül, az ügy sokkal nagyobb titkokat rejt, mint gondolták. 

17.00: Smoke Sauna Sisterhood, észt-francia-izlandi dokumentumfilm
Az északi országokban úgy tartják, hogy a szauna több kikapcsolódásnál: az önmagunkkal való szembenézést segíti. Anna Hints rendezőnő lenyűgöző operatőri munkával elkészített filmje egy összetartó női közösség szemszögéből tárja fel a tradicionális észt szaunázás legintimebb pillanatait. Az erdőben felállított izzasztókamrában összegyűlő nők teljesen kitárulkozva beszélnek a legféltettebb titkaikról, vágyaikról, traumatikus emlékeikről, miközben a szemünk láttára mosódnak el a test és lélek határai.

18.40: A fattyú, dán történelmi film
1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen keményfejű és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. Az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik a két fél között, a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában