Közgyűlés

2024.02.20. 16:02

Nyíregyháza polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén

Szon.hu

- A megyei jogú városoknak a jövő területfejlesztési politikájában kulcsszerepük lesz, mert térségi közszolgáltatásokat látnak el és vezető szerepük van a térségi fejlesztési célkitűzések megfogalmazásában - mondta sajtótájékoztatón Navracsics Tibor kedden, Budapesten.
A közigazgatási és területfejlesztési miniszter, aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének idei első közgyűlésén vett részt hangsúlyozta: nem lehet ma elszakítottan kezelni egymástól egy nagyvárost és a körülötte lévő településeket, amelyek ugyanúgy részt vesznek a nagyváros életében, mint a nagyváros lakói.

– A célunk az, hogy olyan fejlesztéspolitikai koncepciót alakítsunk ki, amelynek következtében a térségek együttesen fogalmazzák meg a fejlesztési célkitűzéseiket és együttesen kapnak ehhez segítséget a kormányzattól és a költségvetéstől is - mondta.
Hangsúlyozta: a megyei jogú városok kulcsfontosságú szereplői az új fejlesztéspolitikának. Térségi kisugárzásuk alapján nem csak magáról a megyei jogú városról van szó, hanem a környező települések együtteséről is.

Rámutatott, hogy a megyei jogú városok vezetői felelősek azért is, hogy a környező településeken milyen az élet; milyen könnyen tudnak bejutni a városba az emberek, vagy találják meg a számításaikat a városban, vagy saját településeiken.

A közgyűlésen jelen volt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is (képünkön jobbról az első).

DUKAI Miklós; NAVRACSICS Tibor; SZITA Károly
A Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése Budapesten
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában