Autóvilág

2024.04.10. 08:24

Világrekord: a leghosszabb tesztvezetés

Hat kontinensen átívelő, 27 országot érintő hihetetlen utazása során az Explorer több mint 30 ezer kilométert tett meg.

L. Tóth Lajos

Forrás: Ford

A híres világutazó, Lexie Alford hivatalos rekordot állított fel azzal, hogy elsőként autózta körül a Földet egy elektromos autóval: az új, tisztán elektromos hajtású Ford Explorerrel. 

Lexie és az új Ford Explorer egy legendás Fordokból álló konvoj élén hajtott át a nizzai célvonalon, olyan modellek társaságában, amelyek megtestesítik a vállalat előremutató terveit és jövőbeli célkitűzéseit.

Hat kontinensen átívelő, 27 országot érintő hihetetlen utazása során az Explorer több mint 30 ezer kilométert tett meg, méghozzá tisztán elektromos hajtással. Mindeközben megküzdött áramszünetekkel Afrikában, a töltőhálózat hiányával a chilei Atacama sivatagban, az úttalan utakkal, a hegyi hágókkal és a kemény fagyokkal, hogy bebizonyítsa, mire képes egy elektromos autó.

„Lenyűgöző kaland volt, ahol hihetetlen emberekkel találkoztam a világ minden szegletéből, és a volán mögött ülve megismerhettem 27 gyönyörű országot. De ez az út rengeteg különleges kihívást is jelentett,” mondta el Lexie a Ford hírlevelében. Ő már korábban is rekordot állított fel azzal, hogy a legfiatalabb utazóként bejárta a világ összes országát. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Ford hitt bennem, és engem kért fel a világ körüli útra az elektromos Explorerrel, amely az elmúlt hat hónapban szinte otthonommá vált. Meg akartam dönteni az elektromos autózás eddig lehetségesnek hitt határait, és büszkén mondhatom, hogy sikerült!”

A vadonatúj, elektromos hajtású Explorer a Ford első elektromos személyautója, amelyet Európában fejlesztettek és gyártanak, ötvözve a német mérnöki tudást, az amerikai stílust és azt a lenyűgöző hajtásláncot, amely nulla helyi károsanyag-kibocsátással mozgatja az autót, és akár 602 kilométeres kombinált hatótávolságot biztosít egyetlen feltöltéssel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában