Vetélkedő

2024.05.22. 15:10

Rotary: sportnap ép és sérült gyerekekkel

Integrált sportvetélkedő nyitotta meg a helyi szervezet gyermeknapi programjait. A Rotary Club Nyíregyháza eseményén száz diák versenyzett.

Csáki Alexandra

Rotary integrált sportvetélkedő: kihozták magukból a maximumot a gyerekek

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: Fotó: Sipeki Péter

Szlalompálya, karikában futás, kötélkukac – ez csak néhány versenyszám, amit teljesíteniük kellett a gyerekeknek a nyíregyházi Rotary Club integrált sportvetélkedőjén szerdán.

Rotary, Nyíregyháza, sport
Rotary Club Nyíregyháza – szoros együttműködésben a várossal és az intézményekkel
Fotó: Sipeki Péter / Forrás:  Kelet-Magyarország

– A mozgalmas délelőttön száz egészséges és fogyatékkal élő diák mérte össze ügyességét és gyorsaságát immár hatodik alkalommal a Continental Aréna dühöngőjében. A nyíregyházi Ridens-, Bárczi- és Göllesz-iskola, valamint a Kazinczy Ferenc Tagintézmény legifjabb rotarystái, az EarlyActosok vegyes csapatokban versenyeztek a klub középiskolás tagjainak támogatásával. Az első három helyezett csapat labdákat kap, a nap végén pedig minden gyerek fényes aranyéremmel térhet haza. A cél a sport, a mozgás mellett ezúttal is az, hogy a fiatalok – épek és sérültek – jól érezzék magukat – hangsúlyozta Petruska Erika elnök, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke, majd ismertette a további gyermeknapi programjaikat.

Gyereknap, Rotary, ajándékok

– A Bárczi-iskola csütörtökön a Bujtosi-tónál tartja gyereknapi rendezvényét, amire szervezetünk is meghívást kapott. természetesen nem érkezünk üres kézzel, nyalókával és mosolygó palacsintával kedveskedünk a 230 diáknak. Pénteken a Göllesz-napokra vagyunk hivatalosak. Ide alapanyagokat viszünk, ugyanis minden tanulójának pizzát süt az iskola a saját konyhájában. A desszertről is a Rotary gondoskodik, 160 palacsintával lepjük meg a fiatalokat. A Ridensben május 30-án tartják a gyereknapot, amire a nyíregyházi klub is készül, hiszen némi édesség kíséretében végre átadhatjuk a pályázati eszközöket – sorolta Petruska Erika.

Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is köszöntötte az aréna versenyzőit.

– Ez már a nyíregyházi Rotary és a sportcentrum hatodik közös integrált vetélkedője. A gyerekekben erős a versenyszellem, mindent megtesznek a győzelemért, ezért nagyon fontos, hogy a oda-vissza támogassák egymást az egészséges és valamilyen hátránnyal küzdő diákok. Ennek a rendezvénynek leginkább az adja a szépségét, hogy itt találkozik két, azonos korosztályú társadalmi csoport, ami különböző szinten teljesít, ugyanakkor azzal, hogy vegyes csapatokban versenyeznek, mindenkinek megvan az esélye a győzelemre.

Mindent beleadnak

Az intézmények igazgatói a partvonalon szurkoltak a csapatoknak. Harasztiné Laczkó Beáta, a Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője kérdésünkre elmondta: örömmel fogadták el a Rotary Club Nyíregyháza meghívását ebben az évben is.

– A legtöbb sportvetélkedőn az iskolák külön-külön indulnak, itt azonban valóban vegyes csapatokba sorsolva, együtt teljesítik a számokat. Azt gondolom, hogy a mindennapos testnevelés és a tömegsport lehetővé teszi azt, hogy a gyerekek már a tanítási órákon felkészüljenek a megmérettetésre, amit már nagyon vártak. Két testnevelő és egy gyógypedagógiai asszisztens kísérte el a húsz tanulónkat, akik mindent beleadnak a feladatok során.

Az igazgató hozzátette: nagyon sok rotarys programon vesznek részt, így a gyerekek év közben többször találkoznak fogyatékkal élő kortársaikkal. S ha barátságok nem is szövődnek közöttük, jó ismerősként köszöntik egymást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában