Fotósorozat, videó, album

2019.06.03. 18:30

Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal

A tárlat a mozgássérült emberek és a képzőművészek közös munkáját mutatja be.

Több ezer mozgáskorlátozott ember él Magyarországon

Több ezer mozgáskorlátozott ember él Magyarországon. Színházba és egyetemre járnak, bringaszervizben dolgoznak, hosszú túrákra mennek, mégsem ezek az első gondolataink róluk. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet Önállóan lakni – közösségben élni csoporttal közös, Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal című kiállítása június 11-én, kedden 17 órakor nyílik meg a Nyírség Könyvtár Alapítványnál. A tárlat célja, hogy rádöbbentse a látogatókat arra, milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban.

Fotósorozat, videó, album

A csoport mozgássérült tagjai több hónapig dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Az alkotók úgy kezdtek a projektbe, hogy egymás számára idegenek voltak, a párok képzőművész tagjai által készített interjúkon keresztül kezdtek ismerkedni a csoport tagjaival. Volt olyan pár, aki fotósorozatban örökítette meg a közös munkát, volt, aki videóban, de készült levelezést bemutató interaktív album is.

A Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal a párbeszéd, a közös munka hatásairól szól. A kiállítás bemutatja, ahogy két, egészen más közegben élő idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el. A tárlat Debrecenből érkezik Nyíregyházára – a helyszín akadálymentesített.

Az Önállóan lakni – közösségben élni aktivistacsapat több mint húsz mozgássérült ember és négy szövetséges együttműködése, akik hisznek abban, hogy az önálló lakhatás és élet mindenkit megillet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában