rózsakert

2019.08.03. 10:30

Meglepetések a színpadon

Újabb nagy sikerű elő­adást láthat ma este a nyíregyházi szabadtéri színpad közönsége.

Fotó: ÉKN

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével, Jane-nel egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve azonnal találnak egy „hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, George Pigdent, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet.

Óriási siker

Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

A Bánfaly Stúdió előadásának alapjául szolgáló bohózatot Ray Cooney írta Out of Order címmel, magyarra pedig Ungvári Tamás fordította. A kilencvenes évek közepén műsorára tűzte a József Attila Színház, A miniszter félrelép pedig az évad színpadi sikere lett. A darab két főszereplője, Kern András és Koltai Róbert a filmrendezők szemével is górcső alá vette az előadást, amire meghívták Andy Vajnát is – a többi pedig már történelem. A közönségfilm 1997 decemberében debütált a magyar mozikban.

Sztárok a főszerepben

A bohózatot évek óta óriási sikerrel játssza a Bánfalvy Stúdió Gesztesi Károllyal és Beleznay Endrével a főszerepekben, Horváth Csaba rendezésében. Az előadást ma este fél kilenctől a nyíregyházi Rózsakert Szabadtéri Színpad közönsége is megtekintheti.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában