Helyi kultúra

2019.10.17. 09:17

Lájkolták az előadásukat

Meglepő és mulatságos műdalátirattal lepték meg a bálozókat a tirpák hagyományőrzők.

Fotó: Palicz István

Must helyett könnyek folytak – persze, a nevetéstől – a Bokortanyák Lakosságáért Egyesület októberi szüreti bálján, ahol a civil szervezet tánc- és énekkara szórakoztatta a több mint 150 fős vendégsereget Tódik Gábor muzsikája mellett az Esély Centrum éttermében.

Az elhangzott dalcsokor és az alkalomhoz illő bordal után a tirpák hagyományőrző csoport meglepő és mulatságos műdalátirattal lepte meg a bálra érkezett vendégeket, a férfiak és a hölgyek felváltva dalolták el az alábbi, huszonegyedik századi modern strófákat.

(Lányok:) Szomorúság kerülgeti a szívem, / Három napja nem írtál rám egyszer sem. / Három napja nem lájkoltad a csókos szelfimet, / Talán bizony letiltottál engemet?

(Fiúk:) Viharfelhő koszorúzza az eget, / Barna kislány, ne kóstolgass engemet! / Nem lájkoltam, nem is írtam biz’ én azóta, / Hogy az exed profilképed lájkolta.

(Lányok:) Azt mondtad, hogy otthon kell ma gályáznod, / De a kocsmába becsekkolt az iPhone-od. / A családi állapotod miért cserélgeted? / Miért posztolgatsz nyálas idézeteket?

(Fiúk:) Ne csücsöríts a tükörben, nem áll jól, / Ne posztold ki, ha valaki le­smárol! /Ne taggelj be minden képet, szépen kértelek, / Nem kell lássa mindenki, hogy ismerlek. (Lányok): A Facebookon jött: Tegnap este berúgtál, /A kocsmába három asztalt lehánytál, /Reád írt a rendszergazda csapláros, / Töröld le, mert az ott mind a te „sárod”!

(Fiúk:) Okostelón, instán jön a kívánság, / Twitteren a sorok közt az „imádság”: / Belépnék én mindenkor a szférádba, / Ha a PIN-kódod megtalálom a gatyámba’!

Egyesületünk művészeti csoportja most sem pihen, lelkesen készülünk a november 23-ai tirpák szólótáncversenyre, amelyet a Szabolcs Néptáncegyüttes szervez majd meg. Ennek a rendezvénynek a Mandabokori Művelődési Ház ad otthont, a gálaműsorban pedig eredeti tirpák táncokkal fogunk közönség elé lépni.

Ágoston László

művészeti vezető, BLE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában