A zavargások miatt elmaradt

2019.10.04. 11:53

Nem adhatott koncertet

A tüntetések miatt elmaradt Szentpáli Roland koncertje.

Mindennaposak a zavargások

Szentpáli Roland nyíregyházi származású tubaművész egy koncertmeghívásra Hongkongba érkezett – kíváncsiak voltunk arra, milyen állapotok uralkodnak a városban, ahol hetek óta nem telik el nap tüntetések nélkül.

– Kedden lett volna koncertem, de a zavargások miatt elmaradt. Mivel évekkel ezelőtt egy teljes koncertszezonban itt dolgoztam, tudtam, hogy ez a nap Kína nemzeti ünnepe, amikor vidám programokat rendeznek. Most ezek elmaradtak, üresek az utcák, mert az emberek félnek. A tüntetők újra és újra összecsapnak a rendőrökkel, autókat, motorokat gyújtanak fel. Szomorú vagyok emiatt, de azért is, mert én egy ünnepi koncerttel lettem szegényebb. Több darabunk premier lett volna Ázsiában, köztük a Symphony Concertante című művem, amely négy historikus hangszerre, a tuba elődeire íródott – mesélte a tubaművész, aki azóta Makaóba utazott, hogy ott adjon koncertet.

- Marik Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában