Csenger

2020.02.17. 15:15

A kamishibai pozitív hatása

A sorozathoz a csengeri művelődési központ is csatlakozott.

Péntektől vasárnapig több száz kulturális központban és művelődési házban várták az érdeklődőket változatos és értékes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében.

A Magyar Népművelők Egyesülete tizennégy éve indította útjára a programkavalkádot, melynek célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények nyújtotta kulturális sokszínűségnek.

Szívesen használják

A csengeri művelődési központban többek között kamishibai, azaz papírszínház is várta az érdeklődő gyerekeket. A Japánból indult, ám Magyarországon is egyre népszerűbb papírszínházat pozitív hatásai (fejleszti a gyerekek koncentrációs készségét, megfigyelőképességét) miatt a pedagógusok is szívesen használják munkájuk során.

Csengerben Nagy Imréné, a művelődési központ munkatársának előadásában hallgathattak meséket óvodások, általános iskolások. A Kulisszák mögött programban a Szivárvány Színház kellékeit tekinthették meg és próbálhatták fel a művelődési központba ellátogató gyerekek.

KM | Fotók: Kákos Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában