Bencs-villa

2020.02.19. 13:40

Papnak készült, színész lett

Hamarosan Szalay Bence vendégeskedik majd a Bencs-villában

Fotó: Sipeki Péter

Szalay Bencének A Viszkis hozott országos ismertséget és népszerű­séget: másodéves volt a Színművészeti Egyetemen, amikor eljátszotta Antal ­Nimród filmjének főszerepét.

Több tévés sorozatban is ­szerepelt, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház nézői a Mesél a bécsi erdő és az Ezeregyéjszaka című elő­adásokban is láthatták/láthatják.

Papnevelde, színjátszókör

Papnak készült, a középiskolát egy olaszországi papneveldében kezdte, majd édesanyjához Svájcba költözött. A gimnáziumban már tagja volt a színjátszó körnek. Édesapja második felesége, Gombos Judit színésznő hatására kezdett el komolyabban foglalkozni a színészettel.

Elsőre nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ám később újra megpróbálta – akkor már sikerrel. Tavaly vette át a diplomáját, az osztályfőnökei Zsótér Sándor és Börcsök Enikő voltak.

Március 24-én a fiatal művész lesz a Többszemközt című sorozat vendége, a Bencs-villában Szalay Bencével Kováts Dénes beszélget majd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában