Újfehértó

2020.07.25. 11:53

Itt az első Foreland-album!

A formáció végre elkészült a teljes egészében saját dalokkal feltöltött lemezzel, már a közönség is hallgathatja.

Első saját albumával jelentkezett a Foreland: a zenekar július 18-án jelentette meg az Ébren című korongot. A megjelenés alkalmából az együttes egyik énekesével, az újfehértói Moravszki Ákossal beszélgettünk.

Saját munka

– Egy hosszabb folyamat eredményeként jöhetett létre ez az album, nekünk is meg kellett érnünk hozzá – mesélte lapunknak a fiatal énekes. – A lemez teljes mértékben saját készítésű, mindenki rajta hagyta a keze nyomát, a hangszereléstől kezdve a dalszövegíráson át a felvételekig mindent mi csináltunk. A hangulata elég nyáriasra sikerült, ezért is vártunk eddig a megjelenéssel.

Ákos arról is beszélt, hogy a címadó dalt még 2018-ban írták a Strand Fesztiválra – ez az alkotás inspirálta az egész albumot, így egy igazi könnyed, fesztiválozós korong született. A hangfelvételekkel még a koronavírus-veszélyhelyzet előtt elkészültek, de a karantén sem akadályozta volna őket abban, hogy befejezzék a munkálatokat.

Az elmúlt hónapok segítettek, hogy még többet tudjunk foglalkozni ezzel a projekttel

– tette hozzá az újfehértói énekes. – Jót tett nekünk a nyugisabb, koncertmentes időszak: tudtunk önmagunkra koncentrálni és kísérletezni. Bár nehezebb volt megoldani a közös munkát, úgy érzem, összességében előnyünkre vált ez a periódus.

Jövőre koncerteznek

A Foreland csak februártól tervez fellépéseket: az év hátralévő szakaszát a műhelymunkára, még több új saját dal szerzésére, a zenekar brandjének kialakítására és klipforgatásra szánják – így aztán jövőre újult erővel, kiforrott stílussal és egy halom friss számmal felvértezve vághatnak neki a koncertszezonnak.

Szerintem nemtől és kortól függetlenül bárki tud azonosulni a zenénkkel, de inkább a fiatalabb generációkhoz szólunk

– emelte ki Ákos. – Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálhatja az albumon a neki tetsző dalt. Az összes számunk személyes tapasztalatokról és élményekről szól, mindegyik közel áll a szívünkhöz, és mi magunk sem tudnánk egységesen egy kedvencet választani: mindegyikőnknek megvan a saját favoritja.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában