Koncert

2020.08.26. 09:51

Csengerben lépett fel nemrég a Piccoli Archi

Noha a Csengeri Napok programsorozat a pandémiás helyzet következtében elmaradt az idén, a Piccoli Archi Ifjúsági Zenekar a XXII. Szatmári Zenei Napok keretében fellépett a városban.

Nagyné Ligeti Edit az együttes karnagya

Fotó: Kákos Dávid

A református templomban felcsendültek Händel, Haydn, Respighi, Bizet és Grieg darabjai, Szilvási Annamária és Lóránt Benjamin hegedűn, Balogh Zsolt csellón zenélt. A zenekar tagjai a nyíregyházi zeneiskola jelenlegi és volt növendékei, valamint azok a fiatalok, akik méltó célnak tartják az együttesben muzsikálást. A Piccoli Archi története során a sikeres hazai fellépésein kívül szerepelt többek között a volt NDK-ban és Szovjetunióban, valamint az Egyesült Államokban, Hollandiában, Finnországban, Észt­országban, Angliában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Portugáliában is. Az ifjúsági zenekart Nagyné Ligeti Edit vezeti, Csengerben is ő vezényelt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában