kulturális programsorozat

2020.08.04. 15:40

Csupa csemege Csengerben

Tartalmasnak ígérkezik az augusztusi programsorozat, lehet választani belőlük.

Szabó Balázs (balra) és Hirtling István is nézőcsalogató előadóművésznek számít

Fotó: archív fotó / KM

A magaskultúra kedvelői a bőségtálból ínyenc falatokat fogyaszthatnak Csengerben. A szervezők csupa olyan programot állítottak össze, ami vonzhatja az érdeklődőket. Ezek közül szemezgettünk.

Zongoraest a temetőben

A Direct Act Masterclass színházi workshop- és kulturális programsorozat szakmai vezetője a város szülötte, Eszenyi Enikő. Augusztus 12-én, szerdán 19 órától a kurzusvezetőkkel beszélgetnek nyilvánosan a Flora Dísznövény ajándék- és tündérkertben. Aznap 20 órától az izraelita temetőben Mester Dávid ad zongoraestet. A kiemelkedően tehetséges fiatal zongoraművész és zeneszerző játékán keresztül a klasszikus zeneirodalom remekműveivel állítanak emléket a csengeri zsidó közösség előtt. Az előadót Kiss-Varga Roberta Izabella hegedűművész kíséri.

Augusztus 13-án, csütörtökön 18 órakor André Ferenc slam poetry estje kezdődik a művelődési központ szabadtéri színpadán.

André Ferenc a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója. Este fél kilenctől ugyanott Szív­árnyék: Pilinszky János két hangon címmel Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós lépnek fel.

Mindketten kötődnek Pilinszkyhez, mindketten a maguk módján feldolgozták a hozzájuk közel álló verseket, prózákat, és az előadás kedvéért összefűzik őket hangban és dalban, énekben és gitárban, brácsán.

Augusztus 15-én, szombaton 15 órától közönségtalálkozó lesz Hirtling István Jászai Mari-díjas érdemes művésszel a művelődési központ színháztermében.

Este hattól az érdemes művész egy különleges utazásra várja a közönséget. Márai Sándor életművének van egy kevéssé ismert tartománya az olvasók előtt. Az est során elhangzó műrészletek ezt a rejtett dimenziót tárják a közönség elé, így fedezhetjük fel az író humorát és szarkasztikus életszemléletének mozgatórugóit.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában