Újfehértó

2021.07.04. 14:00

Fülledt nyári slágerrel jelentkezett a Foreland

A zenekart hamarosan a tévéképernyőkön, majd egy utcazene-fesztiválon is láthatjuk.

VNA

Forrás: a zenekar archívuma

Új dalt jelentetett meg a Foreland zenekar: a 00:15 – vagyis negyed egy – című dal a forró nyári estékbe kalauzolja el a hallgatóságot egy rövid románc történetén keresztül.

Új kihívás

– A dalszöveggel egy olyan területre kalandoztunk el, ahol ezelőtt eddig még nem jártunk: az volt a célunk, hogy érzékletes pillanatképekkel elmeséljünk egy egyéjszakás kalandot, a legártatlanabb mosolytól az intim pillanatokig – mondta el lapunknak Moravszki Ákos, a formáció újfehértói énekese.

– Legutóbb tavaly ősszel jelent meg dalunk, a Veled valahol, amely az összetartozásról, a szerelemről, a mély érzelmekről szólt. Most egy lazább hangvételű számmal szerettünk volna jelentkezni, és bár ehhez ki kellett lépnünk a komfortzónánkból, úgy érezzük, hogy érdemes volt elindulnunk ezen az új úton, és a jövőben biztosan írunk még hasonlót.

A dalhoz videó is készült, amely megnézhető a zenekar YouTube-csatornáján: a Foreland csapata elsősorban egy imázsklipre gondolt, de a hangulat kedvéért egy fiatal pár is szerepel a kisfilmben, az atmoszféra megteremtéséhez pedig a piros, sárga, kék és lila különböző árnyalataiban játszó felvételek játéka segédkezik.

– Az új dallal kapcsolatban máris rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, a szöveg és a klip látványvilága is sokaknak tetszett, aminek nagyon örülünk – tette hozzá Ákos.

– A járványhelyzet miatt nekünk is elmaradtak a koncertjeink, de így sem unatkoztunk: az utóbbi időben a dalszerzésre, a közös alkotómunkára koncentráltunk, hiszen szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogy milyen sokszínűek vagyunk. Persze mindemellett alig várjuk, hogy belevethessük magunkat a koncertszezonba, és minél több dalt játszhassunk el élőben is.

Koncertközvetítés

Az együttest legközelebb július 12-én, hétfőn a Petőfi TV-n láthatja majd a közönség, ahol az A38 Hajón rögzített koncertjüket közvetítik. Ákos arról is mesélt, hogy a közeljövőben olyan zenei tehetségkutatókra is szeretnének jelentkezni, mint az Öröm a zene, és gőzerővel készülnek a Tokaji Utcazene Fesztiválra: szeptember 10–12. között három napon keresztül játszanak majd a város különböző pontjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában