Nyíregyháza

2021.09.19. 09:00

Tipegnek és topognak

Tárt karokkal várják a táncoskedvűeket az Alvégesiben.

ltl

Az óvodás, az alsó és a felső tagozatos csoport is várja a jelentkezőket | Fotó: Kocsis Eszter

Újra lendületben van a Tánctanoda. A pandémia átírta a forgatókönyvüket, most viszont teljes gőzzel, változatlan lelkesedéssel készülnek a következő szezonra.

A jó hangulat garantált

– Szeptembertől öt csoportban várja a táncolni vágyókat a Tánctanoda közössége az Alvégesi Művelődési Házban – újságolta örömmel Antal Roland szervező.

Az óvodás, az alsó és a felső tagozatos csoport is várja a jelentkezőket | Fotó: Kocsis Eszter

– Újnak számít az úgynevezett Tipegő foglalkozás, ahol 3 hónapos kortól 3 éves korig babák, anyukák, apukák érezhetik jól magukat. Ez egy olyan program lesz, amikor a népdalokkal és a játékokkal együtt járulunk hozzá a babák fejlesztéséhez, mégpedig a szüleikkel közösen. A népzenére mozgással, a közös éneklésekkel, a játékok jóvoltából szeretnénk a gyerekeket megismertetni a hagyományos népi kultúra világával. Egyúttal arra ösztönözzük őket, hogy tőlünk hazatérve otthonaikban is használják, hallgassák, énekeljék azokat a játékokat, amelyeket nálunk tanulnak meg.

– A Sudaras csoportba azokat a felnőtteket várjuk, akik most szeretnének belekóstolni a néptánc világába. Férjükkel, feleségükkel, barátjukkal, vőlegényükkel kikapcsolódhatnak, közösen táncot tanulhatnak. Szeptember 25-én délután a Sóstói Múzeumfaluban szüreti családi napot tartunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában