Opera

2023.06.16. 12:29

A magyar opera csillaga előtt tisztelegnek

Az M5 kulturális csatorna és a Kossuth Rádió tematikus műsorokkal tiszteleg Marton Éva előtt. A Szent István-renddel és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas operaénekes június 18-án lesz 80 esztendős.

Marton Éva magyarországi sikerein túl nemzetközileg is nagy ismertségre tett szert. A világ egyik legkiemelkedőbb drámai szoprán énekesnője a leghíresebb operaházakban léphetett színpadra teltház előtt. A Bécsi Állami Operaház örökös tagja, a New York Times többször az év művészének választotta, megkapta a Barcelonai Operaház aranyérmét, valamint a Grazi Operaház életműdíját. Kivételes életútjának állomásait a művész 80. születésnapja alkalmából idézi fel a közmédia több műsora.

A Kossuth Rádió Kalendárium című műsorának június 16-i, pénteki adásában az Operaház művészeti igazgatója, Almási-Tóth András a művész szerepeiről, hősnői karakteréről beszél, és szóba kerül a vasárnapi Marton Éva 80 születésnapi gálakoncert is, amelynek a Magyar Állami Operaház ad otthont.

A műsorfolyam részeként megismétlik a Kossuth Rádió Nagyok adását. A korábbi beszélgetésben a világhírű művész kiemelte, hogy a közönség és az ő szeretetük tette azzá, aki, valamint összegezte eddigi életével és pályafutásával kapcsolatos gondolatait. „Én nagyon boldog ember vagyok, mert azt csináltam, amit szerettem, soha nem adtam fel semmit.”

Az M5 vasárnap este 21 órától a 3. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny 2018-as gálájával jelentkezik, a kulturális csatorna így ünnepli a világhírű magyar operacsillagot.

Marton Éva 80 – tematikus műsorkínálat június 16-tól az M5 és a Kossuth Rádió műsoraiban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában