Rotary klub

2023.06.26. 14:14

Díjazták az ötletet

A nyíregyházi Rotary klub leköszönő elnöke, Diczkóné Untener Mónika vehette át az idei Bálint György-díjat.

Diczkóné Untener Mónika a Bálint György-díjjal

Forrás: A nyíregyházi klub archívuma

Amikor csak teheti, a Rotary a jó ügyek mellé áll. A világszervezet a tehetséges gyermekek felkarolásától az ukrajnai menekültek támogatásáig számos területen bizonyította már, hogy nem rest kezet nyújtani azoknak, akiknek szükségük van a segítségre. Kiemelten kezeli a környezeti és természeti értékek megóvását, a környezettudatos magatartásra és egészséges életmódra nevelést, ösztönzést célzó kezdeményezéseket. A Rotary Magyarország létrehozott egy díjat is, amire a hazai klubok pályázhatnak. A Bálint György-díjat minden évben az a városi szervezet kapja, amelyik a legtöbbet tett a fenti célokért.

 

Az idén a Bálint gazdáról elnevezett elismerést Diczkóné Untener Mónika, a nyíregyházi klub leköszönő elnöke vehette át a mesés virágládák ötletéért és megvalósításáért a hétvégén Kecskeméten megrendezett District Konferencián.

Félmillióan is láthatják

– A tavalyelőtt elkezdett mesés hulladékgyűjtők projektet ebben az évben vidám öko virágládákkal folytattuk. Több mint harminc vidám virágládát készítettünk a Kazinczy-iskola Earlyact-os gyermekeivel és szüleikkel, az Interactosokat is bevontuk a munkába, amit a teljes nyíregyházi klub segített. A kész „műveket” a városnak ajándékoztuk, így, ahogy a mesefigurákkal díszített szemetesek, a vidám virágládák is Nyíregyháza jól látható pontjain, játszótereken, az állatparkban és a skanzenben hívják fel a figyelmet – a legkisebbektől a felnőttekig minden korosztályét – a környezettudatos magatartás és az egészség fontosságára – mondta el lapunknak az ötletgazda.

Diczkóné Untener Mónika hozzátette: tekintettel arra, hogy virágládák és hulladékgyűjtők nagy forgalmú, családok által látogatott helyekre kerültek, évente összesen több mint félmillió ember kerülhet kapcsolatba azokkal.

Megtetszett az ötlet

– Kovácsné Gila Erzsébet leendő kormányzó nyíregyházi látogatása alkalmával megismerkedett a díjazott projekt­tel, és nagyon megtetszett neki. Olyannyira, hogy szeretné kiterjeszteni, így a jövőben az ország több pontján is találkozhatnak mesés hulladékgyűjtőkkel és vidám virágládákkal az emberek. 
KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában