Mandala

2023.06.10. 20:09

Kaland, romantika, komédiás élet.

A Mandala Dalszínház június 20-án 19 órakor a Váci Mihály Kulturális Központban bemutatja Szente Vajk-Bolba Tamás: Liliomfi című zenés komédiáját Mikó István (Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész) rendezésében és szereplésével.

A mandala Nyár sorozat keretében a Hyppolit a lakáj című vígjátékot láthatták az érdeklődők Nyíregyházán a Görög Udvarban. képen: Mikó István

Fotó: DODO FERENC

A magyar színjátszás hőskorát idéző történetben a vándorszínész trupp éppen Balatonfüredre érkezik, ahol is Szilvay professzor gyámleánya és a nevelőnő nyaral. Mariska és Liliomfi, az ünnepelt színész, aki valójában Szilvay unokaöccse, minden előítélet ellenére egymásba szeretnek. Azt sem tudják, hogy a professzor már rég egymásnak szánta őket, bár találkozásukat nem is sejtette. A házasság feltétele, hogy Liliomfi hagyjon fel a színészettel. A szerelmesek bájosan csúffá teszik az ájtatos képmutatást, a mohóságot, a zsarnokoskodást, majd együtt kelnek útra Thália szolgálóiként.

Fotó: archív, Dodó Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában