Helyi kultúra

2023.08.25. 17:18

Nagy sikert arattak a helyi kézműves workshopok Nyíregyházán

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihaly

Óriási érdeklődés övezte a Nyíregyházi Turisztikai Iroda nyári kézműves workshopjait. A jelentkezők száma messze meghaladta a várakozásokat, amely igény azt bizonyítja, hogy a helyi, kézzel készült termékek iránti kereslet és kíváncsiság továbbra is növekszik.

A Visegrádi Alap támogatásával az idén egy újabb programsorozattal készült a Nyíregyházi Turisztikai Iroda a városba érkező turisták számára, amellyel a helyi, kézzel készült termékek értékére hívták fel a figyelmet. Kreatív workshopokat szerveztek, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a kézműves termékek világába, aktívan bekapcsolódhattak a folyamatba, elkészíthették saját, egyedi emlékeiket, amelyeket haza is vihettek magukkal.

Az első workshopon a szappankészítés alapvető technikáit sajátíthatták el az érdeklődők, míg a második alkalommal egy fazekasműhelybe nyerhettek bepillantást. A harmadik workshopon a tanyasi élet varázsával ismerkedhettek meg a résztvevők, miközben felfedezték a gomolyasajt előállításának rejtelmeit.

„Az események iránti érdeklődés rendkívüli volt, hiszen alkalmanként 20 főt tudtunk fogadni, ugyanakkor a jelentkezések száma többszöröse volt ennek” – mondta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A workshopokkal sikeresen összekapcsolták a turistákat a helyi termelőkkel, egyben új programlehetőséget is kínáltak számukra nyíregyházi tartózkodásuk idejére.

A workshopok után a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. egy termelőkről szóló kiadvány és térkép létrehozását tervezi, hogy az érdeklődők könnyen megtalálják a város különleges termékeit. Emellett tavasszal egy helyi termék fesztivált is rendeznek a belvárosban. Ezek a kezdeményezések mind azt a célt szolgálják, hogy a helyi kézművesek és termelők még inkább előtérbe kerüljenek, és megmutathassák egyedi értékeiket a város lakói és látogatói számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában