Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.09.16. 13:15

Szabolcsi szerzőkre is szavazhatunk

A Dugonics András Irodalmi Díjra az olvasók jelölik a szerzőket, és ők szavazzák meg azt is, kinek ítéljék oda.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Pixabay

Az idén is több mint húsz kategóriában lehet szavazni a Dugonics András Irodalmi Díj várományosaira. Az elismerés különlegessége, hogy az olvasók döntenek a jelöltekről, illetve az ő szavazataik alapján ítélik oda a díjat, amit azzal a céllal alapítottak, hogy minél szélesebb körben megismertesse és elismerje a kortárs magyar irodalom azon szereplőit, akik a szórakoztató irodalom berkein belül alkotnak. A díjakról tehát nem a szakma vagy bizottság dönt, hanem maguk az olvasók szavaznak a kedvenceikre.

Ismerős nevek

A listákon ebben az évben is számos ismerős név szerepel, s bár eltérő kategóriákban jelölték őket, egyvalami közös bennük: mindannyian Szabolcs-Szatmár-Beregből indultak el irodalmi pályájukon vagy szoros kötelék fűzi őket vármegyénkhez.

Voksolhatnak az olvasók John Cure-ra (thriller kategóriában), Bessenyei Gáborra (new adult irodalom), Nemere Istvánra (történelmi regény), Veres Attilára (horror), Szentesi Évára (kortárs irodalom), Lencsés Károlyra (költészet) és lapunk egykori munkatársaira, Zajácz D. Zoltán, a Kelet-Magyarország volt főszerkesztő-helyettesére (krimi) és a Szabolcs Online korábbi szerkesztőjére, Sándor Alexandra Valériára (műfordító, 4. rész S-től Zs-ig). Szavazni egészen szeptember 24-éig a Dugonics András Irodalmi Díj elnevezésű Facebook-oldalon és az onnan elérhető formokon lehet.

Könyvrajongó alapította

Az elismerést M. Baranyai Anikó, az Imádom a könyveket közösség alapítója hívta életre 2020-ban. Minden évben október 18-án, a magyar regényírás napján hirdetik ki a díjazottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában