Érpatak

2023.10.17. 18:30

Egy kalandokkal teli, rendkívüli könyv

A szerző még nyolcévesen kezdte el írni a nyitó fejezetet, a grafikákat pedig a barátja készítette.

Palicz István

Kiemelt figyelem kísérte a 11 éves szerző első kötetének bemutatóját.

Fotó: Dodó Ferenc

Különleges könyvbemutató várta a szép szó és írás szerelmeseit kedd délután Érpatakon: egy 11 éves erdélyi fiatalember, Márk-Csucsi Bence első, „Kalandok Barátságföldjén” című könyvének megjelenését köszönthették a Zsindelyes Cottage autentikus falai között. 
Több szempontból is rendkívüli kötetről van szó: a nyitó fejezetét még 8 éves korában kezdte el írni a szerző, a grafikákat pedig a vele egykorú barátja készítette. Ugyanakkor a történetvezetés, a karakterek ábrázolása, a feszültség fokozása, majd a befejezés sokkötetes felnőtt íróknak is a becsületére válna.

 A könyv a Konzervatív Műhely Alapítvány gondozásában jelent meg, ahol mindig örömmel támogatnak olyan fiatalokat, akik őrzik a magyar kultúrát, ápolják a magyar hagyományokat, különösen akkor, ha ennek a törekvésnek a helyszíne Erdély. Ezért is vállalta a fővédnökséget dr. Szili Katalin, a határon túli autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki főtanácsadó, ezért mondott köszöntőt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. A szerzővel pedig dr. Papcsák Ferenc, a Konzervatív Műhely Alapítvány elnöke beszélgetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában