Nyírpazony

2023.12.16. 12:04

A zeneoktatással új ajtó nyílt ki a diákok előtt

A nyírpazonyi intézmény szeptember 1-jétől a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola telephelyeként működik.

Szon.hu

Minden gyermek egy hangjegy, minden pedagógus egy dallam, amit közösen játszanak, az a jövő zenéje. A nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szeptember 1-jétől a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola telephelyeként működik. A Zeneiskola kiváló pedagógusainak, művészeinek köszönhetően egy új ajtó nyílt ki az iskola diákjai előtt. Közel 100 tanuló vesz részt napi szinten zeneoktatásban

Az elmúlt három és fél hónapot megkoronázva december 11-én adventi koncerten mutatták meg a gyerekek a szüleiknek,  hogy milyen közel kerültek a zenéhez. Számos hangszert megszólaltattak: volt, aki hegedült, más zongorázott, furulyázott, és a gitár sem maradt ki. A legkisebbek karácsonyi dalokat énekeltek és mindannyian együtt sugározták a zene összetartó, közösségformáló erejét.
– Nem baj, ha nem lesz mindenkiből zenész. Ha egy-egy zeneóra után boldogan távoznak a gyermekek, már megérte – írta meg gondolatait lapunknak Antal-Orosz Judit, az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában