rabócsiring

2019.05.08. 16:46

Drift a Rabócsin – jöhet a nemzetközi gumifüstölés

Három bajnokság pontjaiért küzdenek majd a driftesek, ismét lesz Autos Picnic.

A ralikrosszozók már bemutatkoztak idén a RabócsiRingen, a hét végén jönnek a driftesek. A gumifüstölők honi országos bajnoksága szlovákiai futammal vette kezdetét, a második menetnek ad majd otthont a máriapócsi aszfalton a Drift Games.

Erős mezőny jön össze

Ezenkívül a román és ­bolgár bajnokságok nyitó­fu­tama is itt lesz. A tét és a teher ismét nagyobb a pilótákon, hiszen az elmúlt évek leg­erősebb mezőnye áll majd rajthoz szombaton és vasárnap a megújult RabócsiRingen, első ízben az új nyomvonalon is.

A drifting.hu információi szerint a pilótákon óriási a teher versenyről versenyre, mert mindig a legjobbat kell kihozni magukból és az autóikból. Nem elég a koncentráció, óriási szerencse is kell, hiszen elég egy rossz gumiválasztás, egy apró, hibás mozdulat és az egész hétvége dugába dőlhet.

A pilótáknak bőven lesz idejük készülni, hiszen külön nyomvonalon edzenek és csatáznak majd egymás ellen a PRO és a PRO-AM kategória versenyzői. A hátsó, új pálya a track 2, míg a már megszokott a track 1, ezen a profik fogják nyomni a gázpedált.

A nézők voksolnak

Idén sem maradhat el a korábban nagy sikert arató Autós Picnic, amelyen a nézők választanak majd győzteseket BMW különböző kategóriáiban. A szurkolók a tulajdonosoknak átadott matricákkal tudják majd letenni voksaikat a következő kategóriákban: széria, ültetett, leghangosabb (kipufogó), legnagyobb zenével rendelkező, verseny (bukócsöves), legharcedzettebb.

A mindenre elszánt BMW tulajdonosok plusz matricákat gyűjthetnek majd a felni- és féltengelykitartás versenyekben. Szombaton a kvalifikációkat követően korlátozott számban, de lehetőség lesz bepattanni a pilóták mellé és drifttaxizni az izgalmas, fallal körülvett, nehéz pályám.

Drift Games

Szombat

9:00 - edzés, track 1 és track 2

16:30 – kvalifikáció, track 2

17:30 - drifttaxi

Vasárnap

9:00 - edzés, track 2

9:00 - kvalifikáció, track 1

11:00 - top 16, track 2

13:30 - top 16, track 1

18:00 - díjátadó

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában