Jetski

2019.06.13. 19:47

Európa-bajnokokat avatnak Leveleken

Péntektől vasárnapig több mint száz versenyző szeli majd a habokat.

Csütörtök délután a rekkenő hőségben katonás rendben sorakoztak fel a jet-skik a Kossuth téren, hogy aztán majd péntektől vasárnapig, három napon keresztül szántsák fel a leveleki tó vizét.

Az Európa-bajnoki futam ünnepélyes megnyitója a mazsorettek felvonulásával kezdődött, ezt követően Kovács Ferenc távollétében Halkóné dr. Rudolf Éva, a Köznevelési, Kulturális és Sportbizottság elnöke köszöntötte a versenyzőket és az érdeklődőket.

Különleges kontinensviadal

– Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen nívós rendezvénynek lehetünk a házigazdái. Nyíregyháza rendkívül vendégszerető város és az itt élő emberek is nyitottak minden újdonságra és érdeklődéssel fordulnak az újszerű kezdeményezések felé – fogalmazott Halkóné dr. Rudolf Éva.

Továbbá elmondta, hogy az összes résztvevőt nem csak Levelek, de Nyíregyháza is visszavárja vendégként.

Borsodi László Levelek polgármestere arról beszélt, hogy az elkövetkező három napban egy olyan színvonalas rendezvénynek ad otthont Nyíregyháza és Levelek, amely emelni fogja mindkét település presztízsét. Valamint kifejezte reményét, hogy Levelek olyan helyszínné válik, ahol érdemes nívós eseményeket rendezni.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében azt emelte ki, hogy ez egy olyan rendkívül különleges kontinensviadal, amelyhez hasonlót utoljára tizenhárom éve rendezett Magyarország.

Népes magyar küldöttség

– Nagyon jól tudjuk, hogy a sport rendkívül gyorsan és dinamikusan fejlődik és most a jet-skivel egy új sportágat köszönthetünk városunkban. Sokan kedvelik ezt a látványos sportágat és sokan szeretnék is kipróbálni, most itt a remek alkalom, hogy testközelből kísérjenek figyelemmel egy Európa-bajnokságot. Nekünk az a feladatunk, hogy minél több sportágat mutassunk meg, vigyünk közelebb az emberekhez – mondta Szabó Tünde. – A magyar kormány továbbra is teljes mellszélességgel támogatja azt, hogy az ország minél több nemzetközi versenynek legyen a házigazdája – tette még hozzá.

– Köszönöm Nyíregyházának és Leveleknek, hogy befogadta rendezvényünket, valamint kormányunknak, hogy lehetővé tette, hogy több mint egy évtized után újra házigazdái lehetünk az Európa-bajnokságnak. Nagyon örülök, hogy huszonegy ország több mint százhúsz versenyzője, köztük harmincegy magyar jelezte részvételét és biztos vagyok benne, hogy e két település méltó házigazdája lesz a versenynek – mondta Czeller Béla Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Belépőjegy nélkül

Péntektől már a versenyzőké és a gépeké lesz a főszerep, valamennyi géposztályban három futamot rendeznek, szombaton délelőtt és délután egyet-egyet, majd vasárnap délelőtt következik a harmadik. Az érdeklődők belépőjegy nélkül tekinthetik meg a futamokat.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában