asztalitenisz

2019.07.18. 10:35

Érem nélkül, de nem reménytelenül

Csapatversenyben a válogatott húzóembere volt, vegyes párosban jutott a legtovább.

Kedden véget ért Ostravában a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők Európa-bajnoksága. A megméretésnek érmes reményekkel vágott neki Tölgyes Dorottya, a Nyírbátori ASE versenyzője. Az érem nem jött össze, Dorottya azonban nem teljesen elégedetlen szereplésével.

– A mátraházi négyhetes felkészülésünk jól sikerült, igaz, apróbb sérülések miatt pár napot ki kellett hagynom. Mint később kiderült, nagyon hiányzott az, hogy védekező játékos ellen is gyakoroljak, ennek sajnos meg is lett a következménye, hiszen az egyéniben a nyolcaddöntőben egy ilyen stílusú játékos volt az ellenfelem, volt ellene esélyem, de végül az orosz lány jutott tovább.

Párosban az eddig bevált társam, a walesi Anna Hursey az utolsó pillanatokban visszalépett a közös szerepléstől, így új párral, a román Singeorzannal indultam ebben a számban. Vele a versenyen találkoztam először, gyakorolni nem tudtunk együtt – tekintett vissza Dorottya.

Visszavágott a németnek

– Sikerült gyorsan alkalmazkodnom, hamar megszoktam az ostravai termet, a labdák azonban nem voltak jók, de ez a többi játékosnak is szokatlan volt.

– A csapatversenyek során az első két mérkőzésen nagyon jól ment a játék, a szerbek és a románok ellen is mindkét egyéni mérkőzésemet 3:0-ra nyertem meg. Óriási örömmel töltött el, hogy sikerült legyőznöm a tavaly és az idén is Európa-bajnoki címet nyert román Elena Zahariát.

Tölgyes Dorottya így örült Ines Matos elleni győzelmének

– Az olaszok elleni mérkőzésen viszont nem játszottam jól, azt a meccset simán nyernünk kellett volna. A legjobb tizenhat közé jutásért papírforma-győzelmet arattunk az angolok ellen, a nyolcaddöntőben azonban kikaptunk a nagyon jó játékerőt képviselő németektől, a csapat egyetlen győzelmét én szereztem meg, pedig nem számítottam rá, mert legutóbb, mikor Naomi Pranjkoviccsal játszottam, nagyon simán kikaptam tőle 3:0-ra.

A következő mérkőzésünk nagyon fontos volt, mindenképpen meg kellett szereznünk legalább a 12. helyet, mert vereségünk esetén kiestünk volna az A divízióból.

– Párosban új társam volt, akivel nem tudtunk a verseny előtt gyakorolni, ennek ellenére az első meccsünket gond nélkül hoztuk, a nyolcaddöntőben azonban megállított bennünket a francia duó, pedig nagyon jó mozogtunk, de az összeszokottság hiánya meglátszott. Véleményem szerint, ha együtt maradunk, összecsiszolódunk, van keresnivalónk a nemzetközi mezőnyben.

Voltak biztató jelek

– Vegyes párosban, Huzsvár Erikkel volt a legnagyobb esélyünk az éremszerzésre, mert régóta játszunk együtt, és jól kiegészítjük egymást. Sorra nyertük is a meccseket, de a negyeddöntőben sajnos kikaptunk a kontinenstornát megnyerő francia párostól – mondta Dorottya.

Egyéniben kiemeltként a második körben kapcsolódott be a küzdelmekbe.

– Az első meccsen könnyedén vertem az angolt lányt, majd portugál ellenfelemen is túljutottam, aztán a nyolcaddöntőben a védekező Dmitrien­kóval sajnos már nem bírtam.

– Összességében az érem elmaradása miatt van némi hiányérzetem, de voltak biztató jelek, amelyekre lehet alapozni a jövőben – zárta gondolatait Tölgyes Dorottya.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában