asztalitenisz

2019.07.06. 09:27

Éremért utazik Ostravába

Remek felkészülés után esélyesként vesz részt a kontinenstornán.

Fotó: ittf.com

Vasárnap kezdődik Ostravában a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők Európa-bajnoksága, amelynek a 15 éves Tölgyes Dorottya jó esélyekkel vág neki. A Nyírbátori ASE kiválósága hónapokon keresztül a negyedik volt a korosztályos európai ranglistán, de visszacsúszott két helyet, így jelenleg a hatodik.

– A spanyol és a lengyelországi nemzetközi bajnokságra is beneveztük, ám ekkor jött a levél a nemzetközi szövetségtől, miszerint meghívták a bangkoki nemzetközi edzőtáborba, ezzel együtt a prémium­kategóriás versenyre – mesélte Csekő Sándor, a Nyírbátori ASE szakosztályvezetője. – Valamit valamiért alapon utazott el oda: kihagyhatatlan lehetőség volt, ám – a megmérettetések kihagyásával – ez ranglistapontokba került.

Összeszokott vegyes páros

– A mátraházi edzőtáborban a fiúkkal közösen készültünk négy hetet a versenyre, az első hét napban azonban betegségek, sérülések hátráltatták a munkát. Utána viszont belehúztunk, a technikai finomítások mellett meccs­szituációkat gyakoroltunk, a szervákra nagy hangsúlyt fektettünk, a balkezes elleni játékot is átvettük, valamint párosra és a vegyes párosra is készültünk. Összességében hasznos volt az együtt töltött közel egy hónap – összegezte felkészülését a nyírbátori versenyző.

Tölgyes Dorottya egyesben, párosban és vegyes párosban is éremesélyes, mindenhol a legjobb nyolc között lesz kiemelve.

– Vegyes párosban juthatunk a legtovább, Huzsvár Erikkel nagyon összeszokott, kiegyensúlyozott párost alkotunk, jól összecsiszolódtunk, megtanultunk egymás alá játszani. Párosban sajnos nem tudtam gyakorolni, mert a walesi Anna Hursey visszalépett, így egy román lánnyal fogok indulni, remélem, hamar összeszokunk, és megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat.

Egyéniben az ismert okok miatt a negyedik helyről visszacsúsztam a ranglista hatodik helyére, így egy kicsit kedvezőtlenebb lesz a sorsolásom, de ez engem inspirál és pluszenergiát ad, hogy bizonyítsam, a legjobbak között van a helyem – mondta Tölgyes Dorottya.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában